Ο παγκοσμοποιημένος καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία σας.
Il capitalismo globalizzato nuoce gravemente alla salute....
.... e puo' indurre, nei soggetti piu' deboli, alterazioni della vista e dell'udito, con tendenza all'apatia e la graduale perdita di coscienza ...

(di classe) :-))

Francobolllo

Francobollo.
Sarà un caso, ma adesso che si respira nuovamente aria fetida di destra smoderata e becera la polizia torna a picchiare la gente onesta.


Europa, SVEGLIA !!

Europa, SVEGLIA !!

giovedì 26 agosto 2010

Μέσα σε 3 χρόνια οι τράπεζες πήραν 53 δισ.!


Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/08/2010 - Fonte ΑΥΓΗ
Άλλα 25 δισ. ευρώ έδωσαν στις τράπεζες το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Μετά τα 28 δισ. που τους έδωσε η Ν.Δ. το 2008, ήρθε χθες το ΠΑΣΟΚ και τους έδωσε άλλα 25 δισ. χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις και όρους. Με την τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για το καμποτάζ στην κρουαζιέρα (και ψήφισε η Ν.Δ.), το ελληνικό δημόσιο αυξάνει κατά 25 δισ. την εγγύησή του στα δάνεια που χορηγούν οι κερδοσκοπικές τράπεζες.

Θ. Δρίτσας: Συγκεντρώνεται ο πλούτος σε λίγους
Εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε να προηγηθεί ο απολογισμός για τα 28 δισ. και διαφώνησε με τον ισχυρισμό του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι τα 25 δισ. θα πάνε στην πραγματική οικονομία επειδή οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν σχέδιο πιστωτικής επέκτασης για να ενταχθούν στη ρύθμιση.
"Ποιος κρίνει ποια είναι η πραγματική οικονομία; Οι τράπεζες!", είπε τονίζοντας ότι πραγματική οικονομία είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά που συνθλίβονται και εξαφανίζονται από την παραγωγική διαδικασία.
Ο Θ. Δρίτσας ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία και να έλθει ως νομοσχέδιο, επισημαίνοντας την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης για τέτοιες ρυθμίσεις. Στόχος του ΠΑΣΟΚ, και κάθε νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, είναι "η συμπίεση του εργατικού κόστους και η εξαφάνιση σημαντικών τμημάτων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η συγκεντροποίηση, σε λίγα χέρια, του πλούτου και της παραγωγικής διαδικασίας", πρόσθεσε.

Nessun commento:

Posta un commento

Blog curato da ...

Blog curato da ...
Mob. 0039 3248181172 - adakilismanis@gmail.com - akilis@otenet.gr
free counters